Podologia pediàtrica

Podologia pediàtrica
Sabadell

La podologia pediàtrica s’especialitza en l’evolució del creixement del nen, tractant alteracions estructurals o funcionals dels peus dels nostres petits.

L’objectiu és valorar si el desenvolupament de l’extremitat inferior és correcte amb l’objectiu de prevenir lesions futures.

Els peus infantils estan en desenvolupament format per una gran quantitat de cartílag que anirà ossificant durant el creixement, per aquest motiu la infància és la millor època per a revisar i realitzar correccions als peus i evitar patologies en el futur.

Els nens poques vegades ens refereixen dolor o molèsties per aquest motiu és molt important acudir al podòleg pediàtric per a una valoració completa.

Podoleg pediatric Sabadell

Podòleg pediàtric Sabadell

Es recomana acudir una vegada a l’any per a un correcte seguiment. Els primers anys de vida són fonamentals per a diagnosticar patologies als peus i el desenvolupament.

És molt important un correcte desenvolupament pel fet que ens pot provocar problemes no sols als peus, una mala trepitjada ens pot afectar a tot el cos adquirint postures inadequades.

Sabata Infantil

Podologia pediàtrica Sabadell
¿Quan acudir?

Igual que en els adults es recomana una vegada a l’any. En els nens és molt important pel fet que estan en desenvolupament i som a temps de tractar o prevenir patologies que podien agreujar-se en l’edat adulta.
Es recomana la primera vista si no hi ha signes o símptomes d’alarma es realitzi als 3- 4 anys.

En podologia Sabadell comptem amb una especialista en podologia pediàtrica a Sabadell perquè pugui resoldre tots els teus dubtes i valorar el desenvolupament del teu fill.

El podòleg pediàtric du a terme un protocol específic per a realitzar una exhaustiva exploració biomecànica del nen, valorant esquena, maluc, genolls i peus. Observant els moviments i les postures que realitza el nen.

Problema en la trepitjada o biomecànics
– Peu pla: disminució o absència de l’arc intern del peu. És molt freqüent en edats primerenques.
– Peu buit: presenta un arc intern més arquejat o elevat que un peu normal. Provocant un augment de pressions en la zona del avantpeu i tensió en el tendó d’Aquil·les.
– Peu valg: desviació del taló cap a fora. Ens pot provocar inestabilitat o poca traça a l’hora de caminar o córrer.
– Peu equí: és aquell peu en una posició de flexió plantar (peu cap a baix). Això ens pot generar una marxa en puntes.
– Genu valg o valc: posició dels genolls en cap a dins en forma de X o cap a fora.
– Dolors creixement: el dolor més freqüent per creixement al peu es presenta en el taló a causa de tensió del tendó d’Aquil·les provocat pel creixement.
– Inestabilitat: és molt freqüent observar nens que s’ensopeguen amb facilitat o cauen molt sovint. A vegades és recomanable començar amb el tractament per a millorar la qualitat de vida dels nostres petits.

Alteracions en les ungles o en la pell
– Berrugues: infecció vírica causada pel virus del papil·loma humà. Es presenta de manera rugosa i pot mostrar taques fosques. Poden ser o no doloroses. És important el diagnòstic precoç per a evitar que s’expandeixi.
– Onicocriptosis (ungla encarnada): és un trastorn pel qual l’ungla s’insereix en la carn tova en els costats de les ungles. Generant dolor, envermelliment, inflamació i infecció.
– Problemes sudoració

Deformitats o superposició en els dits
– Infraductus: posició del dit cap a baix col·locant-se sota el següent.
– Supraductus: posició del dit cap amunt col·locant-se damunt del següent


Calçat
És rellevant saber triar un correcte calçat per a prevenir patologies. Per exemple: un calçat estret ens pot provocar superposició dels dits.
Els nens no se solen queixar quan un calçat no és l’adequat o li queda petit.
Per a això és important valorar el peu del nen i triar el calçat segons les característiques més adequades per al seu desenvolupament i el seu tipus de peu.
L’elecció d’un correcte calçat no sols depèn del disseny o la moda, sinó també:
– Edat
– Talla correcta: valorar la longitud i l’amplària del peu
– Característiques del peu
– Si porta o no suports plantars
– Activitat esportiva o per a què utilitzarà aquest calçat que estem triant
– Si presenta alguna patologia o alteració de la marxa
En cap cas es recomana reutilitzar calçat del germà o amics, ja que ens pot lesionar pel fet que no tenim la mateixa manera de caminar.