Podologia esportiva Sabadell

Podologia esportiva
Sabadell

El podòleg esportiu ens ajuda a millorar la nostra biomecànica amb exercicis o plantilles personalitzades per a tractar patologies, prevenir lesions o millorar el nostre rendiment.

Els objectius bàsics són millorar el rendiment esportiu i prevenir lesions.

Els esportistes sovint s’obliden de la importància que té tenir cura dels peus per a la seva millora de rendiment i de qualitat de vida.

Una mala trepitjada pot provocar fatiga muscular, inestabilitat, dolors… Que ens poden dificultar els entrenaments o les competicions.

Podologia esportiva

¿Per a qui està indicat l'estudi biomecànic per a esportistes?

Per a tots els esportistes tants nens, joves i adults. No fa falta tenir dolor ni alguna patologia per a realitzar l’estudi biomecànic o de la trepitjada.

És important realitzar-ho per a realitzar mesures preventives i així poder evitar una lesió.

El nostre equip de podòlegs esportiu de podologia Sabadell està en contínua formació a nivell esportiu per a poder atendre’t i realitzar un correcte tractament.

També realitza assistència en les curses de la copa Vallesana i en llargues distàncies com la Oncotrail i la TrailWalker.

Podologia esportiva Sabadell

Que realitzem en la consulta

Una correcta avaluació clau per a assegurar la prevenció o el tractament de lesions d’origen esportiu.

Per això, realitzarem un protocol especialitzat a l’esport que realitza el pacient per a realitzar la correcta avaluació, diagnòstic i tractament.

– Anamnesis
– Exploració en llitera
– Exploració en estàtica
– Exploració en dinàmica en plataforma de pressions i estudi corporal
– Anàlisi en moviment sobre cinta de córrer amb filmació
– Diagnòstic i pla de tractament
– Planificar les cures podològiques en els nivells precompetitius, competitius i post competitius
– Avaluar el calçat esportiu: el calçat esportiu és molt important per a protegir, subjectar i esmorteir el peu durant la pràctica esportiva, especialment en esports de càrrega i salts. El podòleg esportiu és l’especialista capacitat per a valorar el calçat actual si s’adapta adequadament al teu peu o a la teva biomecànica.
– Tractar lesions i patologies

El podòleg esportiu ens ajuda a millorar la nostra biomecànica amb exercicis o plantilles personalitzades per a tractar patologies, prevenir lesions o millorar el nostre rendiment.
Els objectius bàsics són millorar el rendiment esportiu i prevenir lesions.

Biomecànics
– Fascitis plantar: patologia molt freqüent en consulta podològica, que a vegades es pot confondre amb una altra patologia. Per això és molt important un correcte diagnostico diferencial. Dolor intens en la zona plantar que empitjora en caminar.
– Dolor en turmells, genolls, maluc, esquena: podem presentar dolor en diferents estructures per una compensació, provocant una sobrecàrrega muscular.
– Esquinços o torçades: és freqüent en alguns esports i el peu cavo.
– Metatarsàlgia: dolor als caps metatarsals per sobrecàrrega o una mala repartició de càrregues per una mala trepitjada.
– Esperó calcani: dolor en la zona del taló en caminar provocat per una mala trepitjada.

 

Pell i ungles


– Butllofes
– Hematomes
– Hematomes subunguials (color negre en les ungles)
– Onicocriptosis (ungla encarnada)
– Fongs en les ungles o en la pell
– Hiperqueratosis (durícies)

 

Elecció incorrecta del calçat


El calçat esportiu s’ha de seleccionar segons la mena d’esport, el pes corporal, el tipus dempeus, la grandària i l’ample del peu. En el cas dels corredors volum de km i zona d’entrenament / competició.