Actualment esteu veient Els penellons o l’ eritema perni als peus

Els penellons o l’ eritema perni als peus

  • Categoria de l'entrada:Sin categoría

Benvinguts al nostre blog de Podologia Sabadell. Avui ens endinsarem en el món dels penellons, aquestes molèsties hivernals que poden afectar els nostres peus.

En aquest espai, et proporcionarem informació sobre penellons als peus i com la nostra cura podològica pot ajudar-te a mantenir els teus peus saludables i feliços durant la temporada de fred.

Què són els penellons i perquè hauries de parar-los esment?

Els penellons, també coneguts com a perniosis, són una afecció cutània que es produeix com a resposta a l’exposició prolongada al fred i la humitat.
Produint àrees inflamades, inflades, enrogides i sovint acompanyat amb picor, generalment pot aparèixer en els dits de les mans i peus. Aquesta reacció es deu a una resposta anormal dels vasos sanguinis de la pell als canvis bruscos de temperatura.

Quan una persona s’exposa al fred intens, els vasos sanguinis s’estrenyen per a conservar la calor corporal. No obstant això, en casos de perniosis/ penellons, aquesta constricció és exagerada i, en tornar a un entorn més càlid, els vasos sanguinis poden expandir-se de manera anormal, causant inflamació.

Els penellons no solen ser greus, però poden causar molèsties i afectar la qualitat de vida durant la temporada de fred. És fonamental mantenir-se abrigat i buscar tractament si els símptomes persisteixen o empitjoren.

Com prevenir i tractament els penellons als peus?

Prevenir i tractar els penellons és clau per a mantenir els teus peus i mans còmodes durant els mesos freds. Aquí tens alguns consells pràctics:

  1. Abriga’t adequadament: Usa mitjons abrigats per a mantenir les extremitats calentes. Com per exemple mitjons de llana merino.
  2. Evita la humitat excessiva: Mantingues els teus peus secs. Si els teus mitjons es mullen, canvia’ls ràpidament per a evitar l’acumulació d’humitat.
  3. Calçat adequat: Opta per calçat impermeable i aïllat per a protegir els teus peus del fred i la humitat. Assegura’t que les sabates no estiguin massa ajustats per a permetre una bona circulació.
  4. Evita l’exposició prolongada al fred: Si fa molt fred, limita el temps que passes a l’aire lliure. Si és possible, cerca refugio en ambients més càlids.
  5. Massatges i estiraments: Realitza massatges suaus als teus peus per a millorar la circulació. A més, practica estiraments per a mantenir la flexibilitat de les teves extremitats.
  6. Hidratació de la pell: Utilitza cremes hidratants per a prevenir la sequedat de la pell. Presta especial atenció a àrees propenses als penellons, com els dits i els talons.
  7. Evita el tabac: Fumar pot afectar negativament la circulació sanguínia, augmentant el risc de desenvolupar penellons. Considera deixar de fumar o reduir el consum.
  8. Escalfament gradual: Si has estat exposat al fred durant molt de temps, evita escalfar ràpidament els teus peus. Opta per un escalfament gradual per a permetre que els vasos sanguinis s’adaptin.
  9. Consulta amb un professional: Si tens antecedents de penellons acudeix a un podòleg o metge per a rebre orientació personalitzada sobre la prevenció.
Els penellons

En seguir aquests consells, estaràs enfortint la protecció dels teus peus per a evitar els penellons. És essencial consultar a un professional de la salut per a obtenir un diagnòstic precís i un pla de tractament adequat.

En podologia Sabadell l’equip de podòlegs us ajudés a prevenir i tractar els penellons al peu acudeix al teu podòleg a Sabadell per a cuidar la teva salut. Avaluarem els peus per a oferir tractaments adequat i especialitzat a cada persona.

Confia en nosaltres per a mantenir els teus peus feliços, fins i tot en els dies més freds.

Esperem que aquesta guia completa realitzada per Podologia Sabadell et sigui d’utilitat i t’inspiri a cuidar els teus peus de la millor manera possible. Ens veiem en la següent publicació!