Actualment esteu veient Com iniciar-se en el running i en el trail

Com iniciar-se en el running i en el trail

  • Categoria de l'entrada:Esport

A causa de la situació sanitària actual que suposa una irregularitat en l’accés als gimnasos i altres centres esportius, sou molts els que us heu calçat unes sabatilles/esportives i us heu animat a entrar en el món del running i el trail running.

En aquest blog hem decidit donar-vos unes pautes per a començar a córrer basades no solament en la nostra experiència com a professionals sinó en l’evidència científica. Amb aquests consells busquem que gaudiu de l’esport amb total seguretat evitant lesions i progressant en els vostres objectius.

COM INICIAR-SE EN EL RUNNING I EN EL TRAIL

Abans de començar hem de ser sincers amb nosaltres mateixos sobre quina experiència tenim a nivell esportiu, Quin és el meu punt de partida?

Hem de tenir en compte que no haurà de seguir la mateixa rutina d’aprenentatge una persona que practiqui regularment un altre tipus d’esport, que una persona sense experiència prèvia.

Aquest article va dirigit especialment a aquest segon grup, a aquelles persones sense experiència que han decidit canviar el sofà per les sabatilles.

PRIMERS PASSOS EN EL MUNDO DEL RUNNING I EL TRAIL

Amb el nostre nou propòsit en ment, i abans de llançar-nos a equipar-nos amb l’últim en rellotges intel·ligents, suplements i altres accessoris esportius que al principi no necessitarem, hem de realitzar una PROVA D’ESFORÇ. El que busquem amb aquesta prova és conèixer el nostre estat de salut abans de començar a practicar esport. Assegurant-nos que ens trobem en un estat òptim podrem començar aquest nou hàbit de manera segura.

Buscant aquesta seguretat de la qual parlem, és igualment aconsellable acudir al vostre PODÒLEG de confiança, si encara no teniu, us recomanem buscar un preferiblement per la vostra zona.

El podòleg no sols revisarà l’estat dels vostres peus i us ensenyarà a cuidar-los, a tallar les ungles correctament, a hidratar-los… El podòleg també serà l’encarregat de realitzar un estudi biomecánico encaminat a analitzar el vostre gest de carrera, és a dir, la vostra manera de córrer, per a així prevenir lesions i poder aconsellar-vos amb més precisió sobre quina sabatilla s’adapta millor les vostres necessitats. En la vostra visita, també us dirà si és necessari o aconsellable utilitzar unes plantilles personalitzades.

Amb la informació aportada pel podòleg i una vegada realitzada la prova d’esforç i l’estudi de la trepitjada és hora d’anar a comprar les sabatilles seguint les indicacions del podòleg.

Quan ja estiguem completament equipats i amb la seguretat que el nostre nivell físic, i més específicament podològic, és òptim, haurem de revisar quina disponibilitat tenim per a entrenar i com compaginarem les nostres sessions d’exercici amb la vida social, la família, el treball…

COMENCEM A ENTRENAR

Una vegada estem llestos per a començar a córrer falta una cosa, saber com fer-ho.

Per a això l’ideal és comptar amb un professional de l’entrenament, però si encara no ho teniu, us deixem unes pautes per a fer els vostres primers passos en aquest món.

El primer punt serà l’entrenament de força. D’aquesta manera aconseguirem preparar els nostres músculs i articulacions per a afrontar l’impacte al qual ens sotmet la carrera a peu, així mateix ens ajudarà a millorar la nostra postura i a prevenir lesions. Durant el primer mes haurem de tenir paciència i invertir el nostre temps i esforç en aquesta mena d’entrenament, sent el treball de CORE el protagonista. Alternarem aquests entrenaments amb sortides on ens centrarem en caminar ràpid pel terreny en el qual hem pensat córrer. Aquest tipus de treball ens acompanyarà durant tot el temps que practiquem aquest esport.
Alternarem el treball de força amb caminar ràpid. Caminar ràpid durant uns 30 minuts ens sotmetrà a un impacte menor que córrer i ens ajudarà en el procés d’adaptació per a crear un hàbit sostenible a llarg termini.
CA-CO a poc a poc anirem afegint minuts de carrera al nostre passeig. Un exemple podria ser 30 minuts d’exercici en els quals correrem durant 1 minut i caminarem durant 4. L’objectiu és anar invertint els temps a poc a poc i acabar corrent més i caminant menys.
Una vegada completats aquests passos, i sempre depenent de la persona, veurem que en uns 3 o 4 mesos aproximadament, estarem preparats per a afrontar les nostres sortides, això sí, sense oblidar mai el treball de força.

Si us han servit aquests consells i voleu saber més, mantenir-vos atents al nostre blog! Neteja Copia el textRessalta les paraules desconegudesUtilitza les formes valencianesTradueix mentre s’escriu